• januar

    8

    2016
  • 36170
  • 0
Hvordan anvende quartz sand i industrigulv

Hvordan anvende quartz sand i industrigulv

Innenfor industrigulv bransjen er et av de mest anvendte materialene Quartzsand. Quartz er kjent for å være et veldig sterkt materiale, noe som gjør det ideelt å bruke til industrigulv. Med dens mange brukområder og varierende funksjoner kan den ofte føre til forvirring mellom kunder og entreprenører. Nedenfor har vi samlet sammen noen sentrale bruksområder for Quartz i industrigulv. Ha i bakhodet at Quartzsanden noen ganger har flere funksjoner.

Sklisikret-gulv-med-quartzQuartz som sklisikring.  Hensikten er å beholde en grov og ru overflate på gulvet som igjen er gode egenskaper for sklisikre gulv. Dette får man til ved å fordele sand i det våte belegget under installasjon. Desto større quartz granuler man bruker, jo høyere effekt får man på sklisikringen.
Sklisikre gulv er veldig vanlig i lokaler som verksteder, matproduksjon, parkeringshus, ramper osv. Over ser vi en fabrikk hvor det brukes mye vann og man ferdes med gummistøvler. Her er et godt sklisikret gulv meget ideelt.

Quartz som en filler i selvutjevnende belegg. (ofte kalt SL) Quartz blir ofte anvendt som en «tredje» ingrediens i selvutjevnende gulvsystemer. Her er dens hensikt tosidig: Ved å legge til quartz øker man gulvbeleggets hardhet. Videre vil sanden utvanne belegget og redusere forbruket av materialer pr m2 uten at man nedsetter gulvets egenskaper. Det er ikke bestandig at quartzen blir synlig ved installering av slike systemer, man kan blande quartzen rett i belegget dersom man ønsker å oppnå en jevn finish i overflaten.

Tett forsegling
Quartz som en filler i sparkel og sokkel. Større menger av quartz kan bidra til å skape en tykk masse, som anvendes som sparkel. Denne massen egner seg godt for mindre hull og sprekker. En annen måte å anvende den tykke massen på er for å konstruere avrundede avslutninger av gulvet mot vegg. Ikke alle belegg er like godt egnet for denne avslutningen, så god kunnskap om produktet og rett teknikk er et must.

Quartz som en dekorativ del av gulvet. Ved denne bruken blir sanden en viktig del av det visuelle i gulvet. Farget sand er ofte benyttet for denne typen bruk. Disse blir «brettet» ut og er et veldig populært gulv i butikker og områder som det er viktig med det estetiske. Bildet under er fra et sykehus.
11722550_1030175107022577_7044193907067522679_o

Quartz som et bindemiddel. Quartz er et ypperlig materiale for å minimere risk for herde forstyrrelser og øke bindingpunktene for strøkene i belegget. En vanlig metode å gjøre dette på er å kaste sand i en våt primer, dette gjør det lettere å legge nytt lag (når man bretter) og bindingen mellom lagene blir bedre. Denne metoden er spesielt nyttig dersom man har ventetid i mellom strøkene. Metoden gir bedre binding mellom vært lag og er spesielt mye anvendt på tykkere gulv.

Dette er de aller mest vanlige bruksområdene for quartz i industribransjen, har du tips til fler bruksområder? Da vil vi gjerne høre fra deg!

Kompetansesenter for industrigulv

Gulvlegger bloggen er stedet hvor Silikal Nordvest – En av landets dyktigste gulvlegger firmaer – publiserer nyheter, artikler, gir inspirasjon og gode råd sammen med våre samarbeidspartnere.

Siste innlegg
Mest sett

Har du noen spørsmål?

Vi gleder oss til å høre fra deg

Ta kontakt
© Copyright - Alle rettigheter reservert Silikal Industribelegg - Utviklet av Veniro Media Solutions AS